Pediatric neuroimaging of brain development

Ryan Muetzel

Dit proefschrift gaat over de hersenontwikkeling (brain development) bij kinderen. Voor dit proefschrift heb ik de cover ontworpen, het binnenwerk is door Gildeprint vormgegeven.

 

Elke kamer in dit kinderhoofdje legt uit wat de functie van dat gedeelte van het brein is. Zo is de grove beweging bovenin te zien, daar heeft een poppenspeler de touwtjes in handen. En de fijne motoriek zit beneden, waar een jongen zit te gamen. Zijn controller voert de fijne bewegingen uit.

In de kamer op de plek van het oog, wordt een foto gemaakt met een mobiel, dit is het zicht. Deze beelden worden doorgestuurd middels WIFI naar de achterkant. Daar krijgen de beelden een plek en een betekenis. Een meisje ordent deze foto’s door ze op te hangen in de kamer.

Geur ontstaat in de keuken, waar een kind aan het koken is. De mond is de tuin, daar wordt het eten fijn geharkt en besproeit met water zodat het eten goed opgenomen kan worden door de slokdarm. Het geheugen zit in het midden en wordt weergegeven met een SD kaartje. Zo zijn deze kamers helemaal van deze tijd.

 

Bekijk voor nog meer kamers en betekenissen naar de uitleg hiernaast.