Hip resurfacing: perceptions after the storm

Pepijn Bisseling

Metaal-op-metaal heupprothese

Het doel van dit proefschrift is om een objectieve weergave te geven van de klinische resultaten van een metaal-op-metaal heupprothese.

 

Het metaal-op-metaal staat ook centraal in het ontwerp van de cover van dit proefschrift. De heupprothese is op de voorkant afgebeeld. De kop van de prothese is bedekt met een opdikkende UV spotlak. Hierdoor lijkt het echt uit het papier te komen. De steel van de prothese is uit gestanst. Het titelblad is gedrukt op een papiersoort met een metaalachtige uitstraling. Door de stans is het papier door het gat te zien. Het thema metaal-op-metaal komt hierdoor nog meer tot zijn recht. De heupprothese bestaat nu letterlijk uit twee metalen.

 

De heupprothese is op de titelbladen zo vormgegeven, dat het lijkt of ook hier een stans in het papier zit. De bladzijde die ervoor zit is te zien door de ‘stans’. Verder is het ontwerp van de cover doorgevoerd in de achtergrond van de stellingen en de boekenlegger/uitnodiging.

 

Naast het drukken van de proefschriften, zijn er ook vluchtschriften gemaakt. Dat is een mini uitgave van het proefschrift. Hierin staan de Samenvatting, het Dankwoord en het Curriculum Vitae van de auteur.

 

Een resurfacing heupprothese geeft op korte termijn betere klinische resultaten dan een conventioneel type totale heupprothese en is bewezen stabiel. Echter, de beperkte voordelen wegen niet op tegen de mogelijke complicaties van de huidige implantaten.

De volledige pdf van dit proefschrift is hier te bekijken.