Degenerative full thickness rotator cuff tears

Okke Lambers Heerspink

Dit proefschrift met de titel: “Degenerative full thickness rotator cuff tears. Towards optimal management” gaat over een gescheurde schouderpees. Deze hoeft lang niet altijd geopereerd te worden. De studie legt uit dat de schouder één van de meest complexe gewrichten is van het menselijk lichaam. Het schoudergewricht moet niet alleen ruim kunnen bewegen, het moet ook stabiel zijn. De rotator cuff heeft hierin een belangrijke functie.

De lijntekening op de cover laat deze gescheurde pees zien. De cover is voorzien van een Spot UV-lak waardoor de lijntekening oplicht van de achtergrond. De tekst en de lijntekening van het ontwerp lichten extra op door de contrasterende kleur groen. Het ontwerp van de cover is ook doorgevoerd in de chapterbladen. Verder is het ontwerp van de cover doorgevoerd in de achtergrond van de stellingen en de boekenlegger/uitnodiging.

Naast het drukken van de proefschriften, zijn er ook vluchtschriften gemaakt. Dat is een mini uitgave van het proefschrift. Hierin staan de abstracten van elk hoofdstuk, de samenvatting en het Curriculum Vitae van de auteur.

Meer over dit proefschrift vindt je hier op de website van de RUG.

 

Conservative treatment is the first choice treatment in patients with a degenerative supra and/or infraspinatus tear.