Total hip arthroplasty and impaction bone grafting

M.W.J.L. Schmitz

Dit proefschrift gaat over heupprotheses en heeft de titel “Cemented total hip arthroplasty and impaction bone grafting in young patients”. Bij jonge patiënten die een heupprothese nodig hebben is het van belang om te zorgen dat deze heupprothese in de toekomst ook nog te vervangen is. Daar komt bij dat zij vaak botdefecten aan de komzijde van het heupgewricht hebben. De auteur van dit proefschrift onderzocht daarom de langetermijnresultaten van heupprothesen die worden vastgezet in het bot met cement in patiënten jonger dan 50 jaar. Nieuwsgierig? Lees meer het onderzoek van Marloes Schmitz.

Het idee achter het beeld op de cover: De man loopt op een trap, dat staat voor vooruitgang en voor blik op de toekomst. Een thema dat centraal staat in dit proefschrift. Tevens toont de pijl aan dat het om vooruitgang gaat en het wijst naar de binnenkant van het proefschrift. Dus naar de inhoud van de studie. De vorm van de heup is uitgespaard alsof het het missende puzzelstukje is. De heup daar links van vervangt deze plek. Daarmee zeg je dat de heup vervangbaar is, net als een heupprothese. Als een puzzelstukje past het erin. De heupprothese en de man komen naar voren door middel van een preeg.

Wil je nog een proefschrift bekijken dat gaat over de heupprothese? Bekijk dan deze uit mijn portfolio van Vincent Busch.